Skip to content
Whitepaper

In 5 stappen naar meer betekenisvol werk

Wil jij zorg dragen voor betekenisvol werk binnen jouw organisatie, maar ben je op zoek naar een juiste aanpak? Dit whitepaper biedt je waardevolle inzichten en tips.
Vrouw bekijkt de titelpagina van het whitepaper op een iPad
Voor leidinggevenden en HR-professionals

Termen als betekenisvol en zinvol werken, werkgeluk en purpose spreken veel leidinggevenden en organisaties aan. De historische krapte op de arbeidsmarkt en de opkomst van artificial intelligence maken dat betekenisvol werken op dit moment volop in de aandacht staat. Dat is terecht, want werken vanuit betekenis heeft een uitstekend track record: wetenschappelijk onderzoek toont steeds weer aan dat het positieve effecten heeft voor zowel medewerkers als organisatie.

Ondanks dat betekenisvol werk een positief effect heeft op organisaties en haar medewerkers, hebben organisaties moeite om betekenisvol werk in de praktijk te laten slagen. Het maakt vaak geen onderdeel uit van de agenda van managers en er bestaat tot op heden geen eenduidigheid over de definitie van het begrip ‘betekenisvol werk’.

In dit whitepaper bespreken we de huidige relevantie van dit thema: de aandacht voor de kwaliteit van werk. We staan verder stil bij de definitie, de kracht van betekenisvol werk, maar ook bij de aarzeling om er handen en voeten aan te geven. Het whitepaper eindigt met een concreet stappenplan waarin we jou handvaten bieden over hoe jijzelf of jouw organisatie zelf met betekenisvol werk aan de slag kan gaan.

 

Download het whitepaper

Door het whitepaper te downloaden ga je akkoord met ons Privacy Statement.

Word zelf een expert in betekenisvol werk! Vul het digitale formulier in en we sturen het gratis whitepaper vandaag nog naar je toe.

Wil je daarnaast nog meer expertise ontwikkelen en inspiratie opdoen op het gebied van betekenisvol werk? Wise up organiseert een gratis expertsessie rondom dit thema. Ben je hierin geïnteresseerd? Bekijk dan deze pagina!

Foto van senior consultant Jorcho

Jorcho van Vlijmen

Consultant