Skip to content
Trainingsaanbod

Projectmanagement specifiek voor arbeidsmarkt, onderwijs & economie

In het werkveld arbeidsmarkt, sociaal domein, onderwijs en economie zijn veel projectleiders actief. Vaak is de expertise van de projectleider doorslaggevend voor het succes van het project en het bereiken van de gewenste resultaten. Belangrijk om dus goed beslagen ten ijs te komen als projectleider!

Download de brochure

Veel knelpunten in organisaties worden opgelost middels een projectmatige aanpak. Soms voeren organisaties zelf een intern project uit, soms werken diverse organisaties samen aan een project, en soms wordt de uitvoering uitbesteed aan derden. Deze training is geschikt voor alle situaties. Krijg meer grip op je project! De basisprincipes projectmanagement waar we in deze training op in gaan helpen bij het opstellen van een helder geformuleerde opdracht, een adequate planning en de juiste samenwerkingsafspraken. Zo breng je projecten tot een goed einde.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
BELANGRIJKE DEFINITIES EN BEGRIPPEN
check
DE VERSCHILLEN TUSSEN HARDE EN ZACHTE PROJECTEN
check
MULTI-PROJECTMANAGEMENT EN PROGRAMMA-MANAGEMENT
check
DE VERSCHILLENDE FASEN VAN PROJECTEN
check
DE INTERACTIE MET DE OPDRACHTGEVER
check
HET PROJECTGROEPSPROCES

Jouw trainer

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is gecertificeerd trainer voor het geven van deze training en gaf deze al vele malen. De recensies van deelnemers zijn steeds erg positief. Ze heeft zelf veel ervaring als projectmanager. Ook geeft ze leiding aan projectleiders. Zelf doet ze ook projectmanagement-opdrachten en leidt als interimmanager organisaties die hun innovatieve plannen om zich te positioneren binnen het eigen speelveld over de bühne willen krijgen. Opdrachtgevers kennen haar als een kartrekker, strategisch denker en motivator.

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Lars is een ervaren trainer en projectleider. Binnen Wise up is hij verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van de Academy, die onze consultants voorbereidt op het werk in het werkveld. Voor de Academy heeft hij cursussen ontwikkeld en gegeven voor zowel intern als extern gebruik (masterclasses). Lars trainde onder andere het team onderwijs & arbeidsmarkt van de provincie Gelderland in projectdesign en financial engineering.

Zeb Bergsma

Trainer & senior consultant

Zeb is inmiddels 10 jaar werkzaam als (project)manager in allerlei settings. Hij heeft daarmee ruime ervaring met projectmatig werken binnen organisaties en samenwerkingsverbanden. De laatste jaren legt hij zich daarbij specifiek toe op het oplossen van onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken voor onderwijsinstellingen en publiek-private samenwerkingsverbanden. Hij is strategisch sterk, sensitief voor verhoudingen en gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.

Zo gaan we te werk

De training duurt 4 dagdelen van 3,5 uur, verspreid over 2 dagen, beide dagen van 09:00-17:00 uur. Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op onze trainingslocatie in Cuijk gegeven. Een in company training met een groep deelnemers op uw eigen locatie is ook mogelijk.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €595,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en de lunch zijn hierbij inbegrepen.

DUUR TRAINING 4 DAGDELEN VAN 3,5 UUR, VERSPREID OVER 2 DAGEN VAN 09:00-17:00 UUR
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING ONTVANG JE EEN CERTIFICAAT
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN EN INTERACTIE
JE WERKT AAN JE EIGEN PROJECTEN UIT DE DAGELIJKSE PRAKTIJK VOOR EEN ZO GROOT MOGELIJK RENDEMENT
ONZE E-LEARNING IN HET STUDIEMATERIAAL HELPT JOU GEMAKKELIJK DOOR DE STOF HEEN!
ER ZIJN OOK ENKELE OEFENINGEN EN ROLLENSPELLEN IN DE TRAINING OPGENOMEN
VOLOP VOORBEELDEN VAN DO’S EN DON’TS IN PROJECTMANAGEMENT
VOOR EEN LUNCH MET LEKKERE BROODJES WORDT GEZORGD

Testimonials

de Normaalste Zaak
de Normaalste ZaakLeida Rasing
Lees verder
“Inge is een betrouwbare manager. Ze is doelgericht en een goede samenwerker. Deskundig op de inhoud van de arbeidsmarkt regio. Ze is in staat om op alle niveaus te opereren. Heel prettig en effectief.”
Avans University of Applied Sciences
Avans University of Applied SciencesJacomine Ravensbergen
Lees verder
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”
Previous
Next
“Inge is een betrouwbare manager. Ze is doelgericht en een goede samenwerker. Deskundig op de inhoud van de arbeidsmarkt regio. Ze is in staat om op alle niveaus te opereren. Heel prettig en effectief.”

de Normaalste Zaak

Leida Rasing

“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.