Skip to content
Training

Projectmanagement specifiek voor arbeidsmarkt, onderwijs & economie

In het werkveld arbeidsmarkt, sociaal domein, onderwijs en economie zijn veel projectleiders actief. Vaak is de expertise van de projectleider doorslaggevend voor het succes van het project en het bereiken van de gewenste resultaten. Belangrijk om dus goed beslagen ten ijs te komen als projectleider!

Download de brochure

Veel knelpunten in organisaties worden opgelost middels een projectmatige aanpak. Soms voeren organisaties zelf een intern project uit, soms werken diverse organisaties samen aan een project, en soms wordt de uitvoering uitbesteed aan derden. Deze training is geschikt voor alle situaties. Krijg meer grip op je project! De basisprincipes projectmanagement waar we in deze training op in gaan helpen bij het opstellen van een helder geformuleerde opdracht, een adequate planning en de juiste samenwerkingsafspraken. Zo breng je projecten tot een goed einde.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
BELANGRIJKE DEFINITIES EN BEGRIPPEN
check
DE VERSCHILLEN TUSSEN HARDE EN ZACHTE PROJECTEN
check
MULTI-PROJECTMANAGEMENT EN PROGRAMMA-MANAGEMENT
check
DE VERSCHILLENDE FASEN VAN PROJECTEN
check
DE INTERACTIE MET DE OPDRACHTGEVER
check
HET PROJECTGROEPSPROCES

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is gecertificeerd trainer voor het geven van deze training en gaf deze al vele malen. De recensies van deelnemers zijn steeds erg positief. Ze heeft zelf veel ervaring als projectmanager. Ook geeft ze leiding aan projectleiders. Zelf doet ze ook projectmanagement-opdrachten en leidt als interimmanager organisaties die hun innovatieve plannen om zich te positioneren binnen het eigen speelveld over de bühne willen krijgen. Opdrachtgevers kennen haar als een kartrekker, strategisch denker en motivator.

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Lars is een ervaren trainer en projectleider. Binnen Wise up is hij verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van de Academy, die onze consultants voorbereidt op het werk in het werkveld. Voor de Academy heeft hij cursussen ontwikkeld en gegeven voor zowel intern als extern gebruik (masterclasses). Lars trainde onder andere het team onderwijs & arbeidsmarkt van de provincie Gelderland in projectdesign en financial engineering.

Zeb Bergsma

Trainer & senior consultant

Zeb is inmiddels 10 jaar werkzaam als (project)manager in allerlei settings. Hij heeft daarmee ruime ervaring met projectmatig werken binnen organisaties en samenwerkingsverbanden. De laatste jaren legt hij zich daarbij specifiek toe op het oplossen van onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken voor onderwijsinstellingen en publiek-private samenwerkingsverbanden. Hij is strategisch sterk, sensitief voor verhoudingen en gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.

Zo gaan we te werk

De training duurt 4 dagdelen van 3,5 uur, verspreid over 2 dagen, beide dagen van 09:00-17:00 uur. Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op onze trainingslocatie in Cuijk gegeven. Een in company training met een groep deelnemers op uw eigen locatie is ook mogelijk.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €595,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en de lunch zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR TRAINING 4 DAGDELEN VAN 3,5 UUR, VERSPREID OVER 2 DAGEN VAN 09:00-17:00 UUR
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING ONTVANG JE EEN CERTIFICAAT
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN EN INTERACTIE
JE WERKT AAN JE EIGEN PROJECTEN UIT DE DAGELIJKSE PRAKTIJK VOOR EEN ZO GROOT MOGELIJK RENDEMENT
ONZE E-LEARNING IN HET STUDIEMATERIAAL HELPT JOU GEMAKKELIJK DOOR DE STOF HEEN!
ER ZIJN OOK ENKELE OEFENINGEN EN ROLLENSPELLEN IN DE TRAINING OPGENOMEN
VOLOP VOORBEELDEN VAN DO’S EN DON’TS IN PROJECTMANAGEMENT
VOOR EEN LUNCH MET LEKKERE BROODJES WORDT GEZORGD

Testimonials

de Normaalste Zaak
de Normaalste ZaakLeida Rasing
Lees verder
“Inge is een betrouwbare manager. Ze is doelgericht en een goede samenwerker. Deskundig op de inhoud van de arbeidsmarkt regio. Ze is in staat om op alle niveaus te opereren. Heel prettig en effectief.”
Avans University of Applied Sciences
Avans University of Applied SciencesJacomine Ravensbergen
Lees verder
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”
Vorige
Volgende
“Inge is een betrouwbare manager. Ze is doelgericht en een goede samenwerker. Deskundig op de inhoud van de arbeidsmarkt regio. Ze is in staat om op alle niveaus te opereren. Heel prettig en effectief.”

de Normaalste Zaak

Leida Rasing

“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
De hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.

Woordwolk met skills in het midden en kennis, groei, leren, ervaring, etc. eromheen
Case
Toolbox skills energietransitie

Verschillende partijen binnen de triple helix hebben elkaar nodig om een passende oplossing voor de personeelskrapte in de technische sector te vinden. Wise up ontwikkelde vóór en mét de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant een toolbox waarin een skills georiënteerde arbeidsmarktaanpak voor de energietransitie toegankelijk wordt. De toolbox is nu beschikbaar voor alle werkgevers in de installatietechniek die er gebruik van willen maken.

Aantal gekleurde stukken uit een schaakspel
Blog
De onmisbare rol van HR-strategie in tijden van personeelskrapte

Door het implementeren van strategische personeelsplanning kunnen organisaties zich sterk positioneren op de arbeidsmarkt, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Mexicaans souvenir skelet Dag van de Doden
Blog
Trends in sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Mexico: dit is wat je ervan leert

Mexico staat voor uitdagende transformaties op de arbeidsmarkt, aangedreven door economische groei en nearshoring. Om het volledige groeipotentieel te benutten, zijn structurele hervormingen en investeringen nodig.

Containerschip in de haven aan de kade
Blog
Een kanteling in economisch beleid: Topsectoren worden vervangen door transities

Voor topsectoren is het van belang om in verbinding te staan en blijven met hun omgeving om hun toekomstbestendigheid te kunnen borgen. Zij zullen hierbij hun topsectorenaanpak moeten ombuigen naar een transitiegerichte aanpak.