Skip to content
Nieuws

Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers: Partners ondertekenen intentieverklaring voor strategische samenwerking

Datum
20 september 2024
Leestijd
2 minuten
Deel

Op 11 september 2024 in Roermond hebben 19 arbeidsmarktpartners in de regio Midden-Limburg, waaronder de gemeenten Roermond, Weert, Cranendonck, Leudal, Roerdalen, Maasgouw, Echt-Susteren en Nederweert, het UWV, SBB, werkgeversorganisaties, vakbonden  en onderwijsinstellingen, gezamenlijk een intentieverklaring ondertekend. Hiermee spreken zij uit om intensief samen te werken rondom de gezamenlijke regionale arbeidsmarktopgaven. Deze samenwerking vormt de basis voor een goed functionerende arbeidsmarktregio Midden-Limburg.

Tijdens deze symbolische aftrap benadrukten de betrokken bestuurders het belang van deze samenwerking voor de regio.

Strategische Agenda als fundament

De ondertekening van de verklaring is de officiële start van de verdere invulling van de Strategische Agenda, die eerder al intern door alle partners werd vastgesteld. Deze agenda is de basis van een sterke en lange samenwerking met als doel een wendbare en weerbare arbeidsmarkt te creëren.

Toekomstbestendige Arbeidsmarktinfrastructuur

Om te komen tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt en dienstverlening, richten de partners zich op het ondersteunen van  werkenden en werkzoekenden. Het doel is om talentontwikkeling te stimuleren en duurzame matches op de arbeidsmarkt te realiseren, zodat  mensen en bedrijven in de regio economisch kunnen groeien. De samenwerking richt zich ook op specifieke doelgroepen, waaronder arbeidsbeperkten, mensen met ggz-problematiek, 50-plussers en jongeren. De opbouw van het Werkcentrum Midden-Limburg en de uitvoering van de meerjarenagenda zijn hierbij zeer belangrijke pijlers. Het Werkcentrum Midden-Limburg wordt opgezet om werkzoekenden, werkgevers en werkenden op één plek te helpen met hun onderwijs- en loopbaanvragen.

“Samen de schouders eronder”

De kracht van de bijeenkomst zit in de gezamenlijke boodschap: Midden-Limburg wil de schouders eronder zetten om de regio verder te versterken. Alle aanwezige bestuurders van de verschillende organisaties benadrukten in korte toespraken waarom deze samenwerking van groot belang is voor de regio en welke impact deze zal hebben op de inwoners en het bedrijfsleven.

Vanuit Wise up consultancy zijn we in verschillende regio’s betrokken bij de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur, waaronder de arbeidsmarktregio Midden-Limburg, Noordoost Brabant, Noord-Limburg en Veluwe Stedendriehoek. Heeft u een vraag met betrekking tot de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur, de totstandkoming van een meerjarenagenda of de inrichting van een nieuwe governance, het Regionaal Werkcentrum of beleidsadvies? Neem dan contact op met Henk Klootwijk, de projectleider in arbeidsmarktregio Midden-Limburg

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.