Skip to content
Trainingsaanbod

ARBEIDSMARKT(REGIO) SPECIALIST

De arbeidsmarkt in Nederland is aardig complex. Daarbij wordt er in arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-en en provincies met veel diverse partijen samengewerkt. Als medewerker word je vaak geacht allerlei standpunten in te nemen en deel te nemen aan overleg. Maar belangrijk is dan wel dat je de inhoud, vaktaal en belangrijkste processen (her)kent. De soms ingewikkelde structuren kunnen belemmerend werken om snel ingewerkt te raken. In deze training gaan we de complexiteit eenvoudig maken, zodat jij het overzicht ontwikkelt en direct handvaten hebt om met arbeidsmarktbeleid en -projecten aan de slag te gaan.

Download de brochure

Nederland is ingedeeld in 35 arbeidsmarktregio’s. Verder zijn er in Nederland ook veel Economic Boards actief die een eigen Human Capital Agenda hebben. Ook provincies, sector-organisaties en onderwijsinstellingen hebben vaak een arbeidsmarktprogramma. In deze (netwerk)organisaties werken veel medewerkers samen die allemaal geacht worden arbeidsmarktspecialist te zijn. Dit zijn naast bestuurders ook projectleiders, beleidsmedewerkers, consulenten en accountmanagers. Maar arbeidsmarktspecialist word je niet zomaar…

Het kost best veel tijd om je alle inhoud eigen te maken. Ook duurt het vaak een tijdje voor je snapt hoe en waarom er wordt samengewerkt en welke belangen er spelen. Dat kan sneller! Speciaal daarom hebben wij de training Arbeidsmarkt(regio)specialist ontwikkeld. Door deze training versnel je aanzienlijk het proces om van de hoed en de rand te weten. In deze training gaan we de complexiteit eenvoudig maken, zodat jij het overzicht ontwikkelt en handvaten hebt om succesvol met arbeidsmarktprojecten aan de slag te gaan.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
UITLEG VAN DE HUIDIGE ARBEIDSMARKT(NETWERK)STRUCTUREN EN WETGEVING
check
MAKEN EIGEN STAKEHOLDERSANALYSE
check
INZICHT IN DE HUIDIGE DYNAMIEK OP DE ARBEIDSMARKT
check
BELANGRIJKSTE TRENDS EN DOELGROEPEN OP DE ARBEIDSMARKT
check
MOGELIJKE DRAAIKNOPPEN OM AAN TE DRAAIEN IN BELEID EN UITVOERING
check
HOE TE KOMEN VAN COMPLEXITEIT NAAR FOCUS EN CONTROLE
check
BEPALEN VAN DE BELANGRIJKSTE UITDAGING WAAR JIJ VOOR STAAT

Jouw trainer

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge heeft ruime ervaring in geven van trainingen en workshops op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau. Als senior-adviseur is ze zelf een echte arbeidsmarktspecialist. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze training. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

De training duurt twee dagdelen van 3,5 uur, verspreid over 2 dagen (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op ons kantoor in Cuijk georganiseerd. In overleg is het daarnaast mogelijk om maatwerk te leveren. De inhoud van de training wordt dan volledig afgestemd op uw organisatie en situatie.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €295,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten zijn hierbij inbegrepen.

DUUR TRAINING 2 DAGDELEN VAN 3,5 UUR (OCHTEND OF MIDDAG) VERSPREID OVER TWEE DAGEN
GEGEVEN DOOR EEN EXPERT
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN EN INTERACTIE
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Testimonials

SDW Zorg, Roosendaal NB
SDW Zorg, Roosendaal NBVanessa Valkhof
Lees verder
“Waardevolle training, gedegen theoretische basis en interactieve werkvormen om de lesstof te laten beklijven.”
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Previous
Next
“Waardevolle training, gedegen theoretische basis en interactieve werkvormen om de lesstof te laten beklijven.”

SDW Zorg, Roosendaal NB

Vanessa Valkhof

“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.