Skip to content
Training

Training arbeidsmarkt(regio) specialist

De arbeidsmarkt in Nederland is aardig complex. Daarbij wordt er in arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-en en provincies met veel diverse partijen samengewerkt. Als medewerker word je vaak geacht allerlei standpunten in te nemen en deel te nemen aan overleg. Maar belangrijk is dan wel dat je de inhoud, vaktaal en belangrijkste processen (her)kent. De soms ingewikkelde structuren kunnen belemmerend werken om snel ingewerkt te raken. In deze training gaan we de complexiteit eenvoudig maken, zodat jij het overzicht ontwikkelt en direct handvaten hebt om met arbeidsmarktbeleid en -projecten aan de slag te gaan.

Download de brochure

Nederland is ingedeeld in 35 arbeidsmarktregio’s. Verder zijn er in Nederland ook veel Economic Boards actief die een eigen Human Capital Agenda hebben. Ook provincies, sector-organisaties en onderwijsinstellingen hebben vaak een arbeidsmarktprogramma. In deze (netwerk)organisaties werken veel medewerkers samen die allemaal geacht worden arbeidsmarktspecialist te zijn. Dit zijn naast bestuurders ook projectleiders, beleidsmedewerkers, consulenten en accountmanagers. Maar arbeidsmarktspecialist word je niet zomaar…

Het kost best veel tijd om je alle inhoud eigen te maken. Ook duurt het vaak een tijdje voor je snapt hoe en waarom er wordt samengewerkt en welke belangen er spelen. Dat kan sneller! Speciaal daarom hebben wij de training Arbeidsmarkt(regio)specialist ontwikkeld. Door deze training versnel je aanzienlijk het proces om van de hoed en de rand te weten. In deze training gaan we de complexiteit eenvoudig maken, zodat jij het overzicht ontwikkelt en handvaten hebt om succesvol met arbeidsmarktprojecten aan de slag te gaan.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
UITLEG VAN DE HUIDIGE ARBEIDSMARKT(NETWERK)STRUCTUREN EN WETGEVING
check
MAKEN EIGEN STAKEHOLDERSANALYSE
check
INZICHT IN DE HUIDIGE DYNAMIEK OP DE ARBEIDSMARKT
check
BELANGRIJKSTE TRENDS EN DOELGROEPEN OP DE ARBEIDSMARKT
check
MOGELIJKE DRAAIKNOPPEN OM AAN TE DRAAIEN IN BELEID EN UITVOERING
check
HOE TE KOMEN VAN COMPLEXITEIT NAAR FOCUS EN CONTROLE
check
BEPALEN VAN DE BELANGRIJKSTE UITDAGING WAAR JIJ VOOR STAAT

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge heeft ruime ervaring in geven van trainingen en workshops op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau. Als senior-adviseur is ze zelf een echte arbeidsmarktspecialist. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze training. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

De training duurt twee dagdelen van 3,5 uur, verspreid over 2 dagen (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op ons kantoor in Cuijk georganiseerd. In overleg is het daarnaast mogelijk om maatwerk te leveren. De inhoud van de training wordt dan volledig afgestemd op uw organisatie en situatie.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €295,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR TRAINING 2 DAGDELEN VAN 3,5 UUR (OCHTEND OF MIDDAG) VERSPREID OVER TWEE DAGEN
GEGEVEN DOOR EEN EXPERT
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN EN INTERACTIE
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Testimonials

SDW Zorg, Roosendaal NB
SDW Zorg, Roosendaal NBVanessa Valkhof
Lees verder
“Waardevolle training, gedegen theoretische basis en interactieve werkvormen om de lesstof te laten beklijven.”
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Vorige
Volgende
“Waardevolle training, gedegen theoretische basis en interactieve werkvormen om de lesstof te laten beklijven.”

SDW Zorg, Roosendaal NB

Vanessa Valkhof

“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.