Skip to content
Hoe kunnen wij je helpen?

Benchmark

Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is

Wat is de Trend Benchmark Onderwijs?

De Trend Benchmark Onderwijs is ontworpen om je te helpen ontdekken of je onderwijsinstelling al klaar is voor de trends van morgen. Op basis van onze best practices op het gebied van onderwijs en onze jarenlange ervaring met onderwijsvraagstukken identificeren we vijf trends waarin innovatieve onderwijsinstellingen uitblinken met elk drie strategieën om betere prestaties te leveren die inspelen op de trends. De vragenlijst gaat in op de volgende trends:

  • Maatschappelijke veranderingen;
  • Demografische ontwikkeling;
  • Lerarentekort;
  • Kansengelijkheid voor medewerkers en leerlingen/studenten;
  • Leven Lang Ontwikkelen.
    Voor wie?

De benchmark onderwijs is geschikt voor alle onderwijsinstellingen die we in Nederland kennen: basisscholen, middelbare scholen, beroepsonderwijs en universiteiten. Meerdere onderwijsinstellingen gingen je al voor!

Wat levert het voor jou op?

Na het invullen van de gratis Benchmark Onderwijs zie je precies wat de trend readiness score is van jouw onderwijsinstelling op de trends in een gepersonaliseerd rapport met de resultaten. In dit rapport zie je precies hoe je onderwijsinstelling scoort in relatie tot andere onderwijsinstellingen. Ook krijg je concrete adviezen over welke je verbeteringen door kunt voeren. De Trend Benchmark Onderwijs is gratis en vrijblijvend. Wise up wil als onafhankelijk bureau hiermee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs voor toekomstige generaties.

Dit krijg je van ons

Een vragenlijst over de belangrijkste trends

Gepersonaliseerd rapport

Concrete adviezen om meer toekomstproof te worden

Vergelijking van je score met andere onderwijsinstellingen

Mogelijkheid om met onze experts in gesprek te gaan over de resultaten

Ontwikkeld door experts op het gebied van onderwijs

Zo gaan we te werk

1. INVULLEN VRAGENLIJST

Je start met het invullen van de vragenlijst. Deze gaan over de onderwijstrends.

2. WIJ GAAN AAN DE SLAG!

Je ontvangt binnen enkele werkdagen een rapport van ons met de belangrijkste bevindingen van jouw onderwijsinstelling over de trends.

3. KRIJG MEER INZICHTEN

Je krijgt van ons vrijblijvend de mogelijkheid om op korte termijn met een van onze onderwijsexperts te praten over de resultaten die in uw rapport naar voren komen.

Jouw partner voor de toekomst

Inge Willems

Senior-consultant en directeur Wise up Consultancy

Je host is Inge Willems. Zij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Zij hanteert daarbij een helicopterview en daarmee heeft ze al vele organisaties geholpen om zich goed te positioneren in het eigen speelveld. Ze is al 20 jaar expert op haar vakgebied en helpt je graag op weg zodat je (nog) meer impact maakt op samenleving en economie.

Start de Benchmark

Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.