Skip to content
Hoe kunnen wij je helpen?

Benchmark

Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is

Wat is de Trend Benchmark Onderwijs?

De Trend Benchmark Onderwijs is ontworpen om je te helpen ontdekken of je onderwijsinstelling al klaar is voor de trends van morgen. Op basis van onze best practices op het gebied van onderwijs en onze jarenlange ervaring met onderwijsvraagstukken identificeren we vijf trends waarin innovatieve onderwijsinstellingen uitblinken met elk drie strategieën om betere prestaties te leveren die inspelen op de trends. De vragenlijst gaat in op de volgende trends:

  • Maatschappelijke veranderingen;
  • Demografische ontwikkeling;
  • Lerarentekort;
  • Kansengelijkheid voor medewerkers en leerlingen/studenten;
  • Leven Lang Ontwikkelen.
    Voor wie?

De benchmark onderwijs is geschikt voor alle onderwijsinstellingen die we in Nederland kennen: basisscholen, middelbare scholen, beroepsonderwijs en universiteiten. Meerdere onderwijsinstellingen gingen je al voor!

Wat levert het voor jou op?

Na het invullen van de gratis Benchmark Onderwijs zie je precies wat de trend readiness score is van jouw onderwijsinstelling op de trends in een gepersonaliseerd rapport met de resultaten. In dit rapport zie je precies hoe je onderwijsinstelling scoort in relatie tot andere onderwijsinstellingen. Ook krijg je concrete adviezen over welke je verbeteringen door kunt voeren. De Trend Benchmark Onderwijs is gratis en vrijblijvend. Wise up wil als onafhankelijk bureau hiermee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs voor toekomstige generaties.

Dit krijg je van ons

Een vragenlijst over de belangrijkste trends

Gepersonaliseerd rapport

Concrete adviezen om meer toekomstproof te worden

Vergelijking van je score met andere onderwijsinstellingen

Mogelijkheid om met onze experts in gesprek te gaan over de resultaten

Ontwikkeld door experts op het gebied van onderwijs

Zo gaan we te werk

1. INVULLEN VRAGENLIJST

Je start met het invullen van de vragenlijst. Deze gaan over de onderwijstrends.

2. WIJ GAAN AAN DE SLAG!

Je ontvangt binnen enkele werkdagen een rapport van ons met de belangrijkste bevindingen van jouw onderwijsinstelling over de trends.

3. KRIJG MEER INZICHTEN

Je krijgt van ons vrijblijvend de mogelijkheid om op korte termijn met een van onze onderwijsexperts te praten over de resultaten die in uw rapport naar voren komen.

Jouw partner voor de toekomst

Inge Willems

Senior-consultant en directeur Wise up Consultancy

Je host is Inge Willems. Zij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Zij hanteert daarbij een helicopterview en daarmee heeft ze al vele organisaties geholpen om zich goed te positioneren in het eigen speelveld. Ze is al 20 jaar expert op haar vakgebied en helpt je graag op weg zodat je (nog) meer impact maakt op samenleving en economie.

Start de Benchmark

Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.