Actieplan Groene en Digitale Banen

De Wise up Summer Academy gaat bijna van start!

Alle trainingen die in deze zomereditie van onze Academy aangeboden worden zijn erop gericht om jou als professional op te leiden op relevante thema’s in het werkveld van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Kunnen je huidige kennis en competenties wel een boost gebruiken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Maak kennis met ons veelzijdige aanbod én onze ervaren trainers. Inge / Lars / Elwin

  • Training Design Thinking, donderdag 23 juni | Pak met de methode van Design Thinking knelpunten aan die zich voordoen binnen de arbeidsmarkt, het onderwijs of de economie en bedenk oplossingen in wisselwerking met andere deelnemers uit het vakgebied.
  • Training Projectmanagement, donderdag 21 juli | Een projectmatige aanpak zal je helpen om tot actie over te gaan. Een project heeft een duidelijke kop en een staart en onderscheidt zich van alle andere dagelijkse activiteiten. Wij leren je hoe een project op te zetten vanaf het projectdoel tot en met een succesvolle afronding.
  • Masterclass Netwerksamenwerking, donderdag 28 juli | Het oplossen van arbeidsmarkt, economie en onderwijsknelpunten gebeurt steeds vaker vanuit netwerkorganisaties. In onze online masterclass Netwerksamenwerking reikt Lars Damen je hier concrete handvaten voor aan.

*onze trainingen zijn meerdaags, de hiergenoemde datum is de datum van de eerste trainingsdag

Geef jíj deze zomer een extra impuls aan jouw ontwikkeling als professional, klik op onze trainingen en schrijf je snel in! Heb je nog vragen, neem dan contact op met Margot via margot.vaarmeijer@wiseup.nl of via 06-82091425.

Masterclass Netwerksamenwerking wegens succes vervolgd

De eerste 2 gratis masterclasses Netwerksamenwerking zitten er alweer op. Dit gebeurde online. In een hoog tempo leerden de 14 deelnemers de basisprincipes van de netwerktheorie kennen. Het enthousiasme van Lars Damen, de trainer, werkte daarbij aanstekelijk. Hij nam de deelnemers mee in de verschillende ontwikkelstadia die een netwerksamenwerking doorloopt. Ook kwamen alle do’s en don’ts van het samenwerken in netwerken aan de orde. Verder gaf Lars aan hoe belangrijk het is om te bedenken hoe je jezelf goed kan positioneren in een netwerk.

Door het kleinschalige karakter was er voldoende ruimte voor vragen. Daarna gingen deelnemers zelf aan de slag in breakout rooms. Het niveau lag opvallend hoog; de meeste deelnemers werken al in netwerkverbanden. Het oplossen van arbeidsmarkt, economie en onderwijsknelpunten gebeurt ook steeds vaker vanuit netwerkorganisaties, dus dat is logisch. Er werden volop voorbeelden uitgewisseld. Door de theorie te combineren met de praktijk kregen de deelnemers concrete handvaten aangereikt waarmee ze direct verder konden. De evaluatie is dan ook positief verlopen en de tevredenheid onder de deelnemers ligt hoog.

Dit smaakt naar meer! Daarom organiseren we 2 nieuwe gratis masterclasses Netwerksamenwerking. In anderhalf uur krijg je een schat aan (wetenschappelijke) inzichten aangereikt, gecombineerd met praktijkvoorbeelden. We verzorgen deze online, dus deelnemen is heel gemakkelijk.

Meld je nu aan

Wil je meteen diepgaand getraind worden op dit onderwerp, kies dan direct voor de uitgebreide training: een reeks van 3 workshops waarin de netwerktheorie uitgebreider wordt toegelicht. Daarin ga je ook een Serious Game spelen rondom netwerksamenwerking om direct de opgedane inzichten toe te passen en te oefenen. Spannend en leuk om te doen!

Meer trainingsinfo

Wise up lanceert haar nieuwe dienst: de Wise up Arbeidsmarkt Analyse!

Kon je maar in de toekomst kijken…. Dat maken wij nu mogelijk voor jou. Hiervoor hebben we een nieuwe dienst ontwikkeld: de Wise up Arbeidsmarkt Analyse. In deze analyse gaan we voor jou aan de slag om te onderzoeken wat de invloed is van bepaalde trends en ontwikkelingen. Want wat betekenen de trends en ontwikkelingen voor jouw organisatie en jouw prioriteiten de komende jaren? Welke gevolgen zijn er voor de regionale arbeidsmarkt, jouw onderwijsinstelling of de economische vooruitzichten van jouw bedrijf? Dat zoeken wij voor je uit. Met onze Arbeidsmarkt Analyse maken we een analyse op maat en geven we je een kort en bondig rapport in handen. Onze analyse zorgt voor verrassende inzichten waar je direct mee verder kan.

Om dit te onderzoeken gaan we te werk in vier stappen. Wil je weten welke stappen? Of wil je meer informatie over de Arbeidsmarkt Analyse. Klink dan op deze link!

Webinar kansen in de arbeidsmarkt door de energietransitie!

De energietransitie leidt tot kansen op de arbeidsmarkt. Inge Willems heeft meegedaan aan een webinar ‘kansen in de arbeidsmarkt door de energietransitie!’ georganiseerd door Brabant Leert. Hier heeft ze onder andere gesproken over de personele en maatschappelijke opgave voor Noord-Brabant als gevolg van de energietransitie. De webinar is hier te bekijken.

Bekijk ook de website van Brabant-Leert

Dag van het Klimaatakkoord

1 november stond de Dag van het Klimaatakkoord in het teken van ‘Versnellen naar Parijs’. Ed Nijpels begon de dag met de vaststelling dat er nog veel meer moet gebeuren dan dat we nu al doen, maar dat we de Dag van het Klimaatakkoord gaan gebruiken om te kijken naar wat er al goed gaat en wat we hiervan kunnen leren. Een dag vol klimaatinspiratie dus. Van dates tussen de Jonge Klimaat Beweging en Shell, PhD onderzoeken naar duurzame chemische toepassingen, gesprekken tussen CEO’s en ervaringen over de inzet van waterstof. Bijna alle onderwerpen kamen aan bod in maarliefst 28 deelsessies.

Alle inspiratie was gericht op de uitvoering van het Klimaatakkoord. Maar uitvoering gaat verder dan planvorming en de RES’en. Er zijn namelijk ook mensen nodig in de uitvoering. Staatssecretaris Dilan Yesilgoz benadrukte dit ook in haar openingsspeech; het enorme tekort aan technici in Nederland. Want hoe kunnen we versnellen zonder voldoende opgeleid personeel?

Ook in de deelsessie over arbeidsmarkt & onderwijs kwamen verschillende initiatieven voorbij, met name voor het bereiken van doelgroepen en het opleiden van mensen. Met presentaties van KEK, JKB, HAN, Alliander, Nationaal Energietraineeship en FNV bleek maar weer dat er al veel goed gaat, maar dat de kunst zit in het opschalen en het verhelpen van knelpunten gaandeweg.

Goed om weer eens stil te staan bij wat er nodig is om deze enorme opgave uit te voeren! Mochten jullie ook knelpunten ervaren in de opschaling van initiatieven? Of eens willen sparren over de inzet van personeel voor de energietransitie? Neem dan eens contact met ons op.

Wise up is verhuisd!

Wise up is verhuisd! Na 20 fijne jaren in het tuinhuis is het team van Wise up zo gegroeid dat er een nieuw onderkomen gezocht moest worden. Zo hebben wij een prachtige locatie gevonden in Cuijk met weids uitzicht. Ons nieuwe kantoor is groot genoeg voor het hele team, leuk ingericht en is zo een inspirerende werkplek-overlegplek voor ons allen.

Ons team bestaat inmiddels uit 13 consultants, een office manager en een financieel manager dus wij zijn blij dat we deze stap naar ons nieuwe kantoor hebben kunnen maken!

Wij kijken uit naar de mooie jaren die we gaan meemaken op de nieuwe locatie!