Interview Sandra

Interview met Wise up collega: Sandra. Huijnen. 

Geschreven door Liese van Oort. Sandra werkt bijna een jaar bij Wise up en werkt met veel enthousiasme in haar rol als senior consultant. Ze heeft ervaring opgedaan in diverse projecten die met name gericht waren op (kwetsbare) jongeren en onderwijs. Wij zijn benieuwd wat Sandra drijft in haar werk en wat haar droomproject zou zijn. Tijd om Sandra nog beter te leren kennen!


Sandra in het kort:

Organisator  – brengt energie – samenwerken – dol op haar gezin – truffeladdict – van origine Limburgse – wielrenster

Sandra komt oorspronkelijk uit het meest zuidelijke dorpje van Limburg: Mesch. Toen ze 18 werd verhuisde ze naar Wageningen voor een studie huishoud- en consumenten wetenschappen aan de Universiteit Wageningen. Ze deed een minor in recreatie en toerisme. Toen onderzocht ze onder andere waarom mensen zich naar een gebied bewegen; waarom vinden mensen een gebied leuk of interessant? Net na haar afstuderen rolde ze in een baan bij Randstad Uitzendbureau. Dit was puur toeval, want Sandra had namelijk al toegezegd een mooie baan te starten bij een onderzoeksinstituut, maar omdat ze de zomervakantie moest overbruggen had zich ingeschreven bij Randstad. Ze kon daar direct starten op de vestiging als intercedent en bleef daar, onverwacht, 11 jaar met veel plezier werken.

Na haar loopbaan bij Randstad was het tijd voor wat anders en kwam er een functie vrij bij regio Rivierenland in het voortijdig schoolverlaters team. Het doel hier was om jongeren op school te houden en ervoor zorgen dat zij alsnog een diploma zouden behalen. Deze jongeren, met een leeftijd tussen 18-23 jaar, daarvan werd bekeken hoe ze geholpen konden worden. Door hen bijvoorbeeld te begeleiden bij studie keuzes of onderzoeken waar zij behoeften aan hebben.

Als ik Sandra vraag wat ze zo leuk vond aan deze baan dan reageert ze meteen: ‘Alles was leuk! Leidinggeven was leuk, het samenwerken in de keten, werken in het zorgdomein, samen iets betekenen en verschil in iemands leven kunnen maken (in sommige gevallen) – heel dankbaar werk!’

Het samenwerken en organiseren komt elke keer terug in Sandra’s loopbaan, bij alle rollen die zij vervult staat ze voorop om te organiseren. Opmerkelijk volgens Sandra: ‘Ik dacht altijd en nu ga ik de achterhoede werken en eindigde toch altijd weer in de voorhoede – ik straal blijkbaar uit dat ik dat toch leuk vind!’

Hoe begin jij je dag?

Om 6:45 spring ik onder de douche. Ik start de dag met een kwartiertje voor mijzelf. Ontspannen douchen, make-up aanbrengen en dan ben ik er voor de rest. Met de rest bedoel ik mijn gezin; samen met Hans heb ik drie geweldige kinderen. Na ‘mijn’ kwartiertje sta ik meteen 100% aan en zorg ik ervoor dat iedereen goed de deur uitkomt. We proberen in de ochtend samen te ontbijten, maar dat lukt niet altijd. We ontbijten met yoghurt en fruit of een boterham, liefst een boterham met kaas! Dan ga ik in de 5de versnelling de dag door.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Bestaan die typische werkdagen? In ieder geval, mijn werkdagen zijn altijd anders. Opdrachten variëren, mijn rollen variëren. Alhoewel ze steeds meer op elkaar gaan lijken. Meestal is het een rol als projectleider /programmamanager.

Ik begin de dag met een uurtje actiepunten wegwerken, afgewisseld met inhoudelijk aan projecten werken en natuurlijk de overleggen. Tijdens de overleggen schrijf ik mee, om dit vervolgens direct uit te kunnen werken. Er komen namelijk altijd wel actiepunten uit overleggen. Het is zeer afwisselend! Het doet me goed dat ik mag bedenken, ontwikkelen, samenwerken en verbinden. Ik pak graag dingen samen op met anderen, het is prettig als je dingen kan delen.

Wat maakt het werken bij Wise up nou zo bijzonder?

Bijzonder dat je op verschillende projecten werkt en in verschillende rollen, dit zorgt voor afwisseling. Dat vraagt wat van je. Ik wil alles goed doen, snappen en weten. Er is altijd nieuwe informatie en ik wil dat allemaal lezen en leren. Ik heb voor mijn gevoel altijd tijd te weinig! Daarnaast bezoek ik hele, leuke plekken en heb ik het afgelopen jaar echt enorm veel geleerd. Een voorbeeld hiervan is de organisatie van het Techniekpact en voor Scholengemeenschap HUB ben ik het aanspreekpunt. Ontzettend afwisselend.

Mijn eerste jaar bij Wise up heb ik ervaren als een heel energiek jaar – ik heb er veel energie ingestopt en dit heeft veel opgeleverd.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Die heb ik al! Bij Gilde Opleidingen en bij Hub Noord Brabant. Die vind ik beide super leuk! Het zit in het onderwijs, gaat over jongeren, we brengen concreet iets tot stand én een ander wordt er beter van. Plus dat we het met z’n allen doen. Iedereen die betrokken is bij het project enthousiast maken, als dat lukt geeft mij dat een goed gevoel.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Dat ik met regelmaat op een racefiets zit! Klussen leuk vind, zelf een overkapping gebouwd heb én kan tegelen. Wat een welkome afwisseling is op al het denkwerk. En ik volg piano les om mooi piano te kunnen spelen. Maar het best bewaarde geheim is denk ik wel: ik kan ook op kerkorgel spelen met handen en voeten!