Nawel

Interview met Nawel Khelil

Geschreven door Sien Rongen. Deze keer een interview met Nawel Khelil. Nawel is in maart begonnen bij Wise up als Young Professional. Momenteel werkt ze voor diverse opdrachtgevers. De hoogste tijd om Nawel beter te leren kennen.

Nawel in het kort – maakt graag écht impact – ambitieuze doorzetter – drietalig opgevoed – staat open voor verschillende meningen en perspectieven – trotse Ossenaar – een poes als huisdier -wakker te maken voor Algerijnse koekjes.

Nawel Khelil woont al nagenoeg haar hele leven in Oss. Met haar Algerijnse roots is ze drietalig opgevoed met Arabisch, Frans en Nederlands. Nawel is getrouwd en moeder van een dochter. Ze wandelt graag uren door de natuur of slentert graag in drukke steden rond om alle indrukken op te nemen. Haar hobby´s zijn vooral veel sociaal bezig zijn (met vrienden en familie afspreken, evenementen organiseren en hosten), maar ook schrijven. Het liefst persoonlijke verhalen in blogs. Hierin combineert ze haar eigen perspectief gecombineerd met feitelijke informatie. Zo schreef ze een tijdje over voeding, reizen en schrijft ze nog steeds over ‘women empowerment’. In Amsterdam heeft Nawel haar bachelor Biomedische wetenschappen en een master Gezondheidswetenschappen met de richting ‘International Public Health’ afgerond. Na haar studie heeft ze gewerkt als onderzoekscoördinator in het Amsterdam UMC ziekenhuis en hierna als junior docent aan de Universiteit. Hierin kon ze haar drive om maatschappelijke impact maken onvoldoende kwijt. Een behoefte die ze bij Wise up wel kwijt kan. Daarom is ze met veel plezier aan het werk sinds maart.

Hoe begin jij je dag?

“Mijn wekker gaat om half zeven, afhankelijk van of mijn dochter me al eerder wakker heeft gemaakt. Dan volg ik een ‘morning routine’ van een kwartiertje. Dit is persoonlijke verzorging maar ook bidden, ademhalingsoefeningen om tot rust te komen, en paar minuten op het balkon om een luchtje te scheppen. Daarna begin ik met ontbijt samen met mijn dochter. Ik hou niet van veel ontbijt in de ochtend dus hooguit één boterham met een kopje thee. Als ik klaar ben, stap ik in de auto en dan rijd ik naar mijn werk”. Iedere ochtend in de auto stuurt Nawel een uitgebreid spraakbericht naar haar beste vriendin om bij te praten, vaak krijgt ze er dan ook een terug. Als ze dan nog niet op het werk is, luistert ze het nieuws of een actuele podcast.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

De werkdag voor Nawel begint tussen half 9 en 9 uur. Aangekomen op kantoor maakt ze met iedereen een praatje om vervolgens met een kop thee aan het werk te gaan. Op maandag begint Nawel met het doornemen van de week en het opstellen van een actielijst. Iedere ochtend kijkt ze die door om te bepalen wat de prioriteiten van die dag zijn. Het liefst begint ze met het wegwerken van mails of telefoontjes. Rond 11 uur drinkt Nawel het liefst een koffie verkeerd. Lunchen doet ze graag met collega’s gecombineerd met een wandeling als de planning het toelaat. Het werk is tot nu toe zo gevarieerd dat een dag er nooit hetzelfde uitziet. Een andere bezigheid van Nawel gedurende de dag is het bijhouden van LinkedIn om zo actief bij te dragen en artikelen te delen die nuttig zijn. Een vaste eindtijd heeft Nawel niet. Ze stopt als een taak is afgesloten.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

“Wat mij bewogen heeft, is dat ik heel graag iets wilde betekenen voor de maatschappij. Met aansluiting op wat mij als werknemer maar ook als burger drijft”. Dat is natuurlijk gezondheid van de mens maar ze bekijkt gezondheid in de breedste zin van het woord. ‘’Maatschappelijke inclusie en sociaal welzijn zijn bijvoorbeeld ook belangrijk voor een goede gezondheid’’.

Als professional hoopt Nawel hier iets aan te doen en het verschil te maken door echt in het werkveld te staan. Met de projecten binnen Wise up heeft ze het idee dat dit ook echt kan doordat de wetenschappelijke kennis wordt gekoppeld aan praktijk en actie. Al vanaf het eerste gesprek bij Wise up heeft Nawel het gevoel echt impact te gaan maken als young professional. In haar vrije tijd zet Nawel zich al jaren in voor de maatschappelijke inclusie van de multiculturele vrouw door events te organiseren en workshops te geven. Deze impact wil ze graag doorzetten binnen Wise up.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Nawel heeft een sterke drijfveer in het leven: “voor mensen die zich op wat voor manier dan ook niet op hun plek voelen, niet thuis voelen, niet meegenomen voelen in maatschappij het verschil maken. Dit kunnen veel verschillende mensen zijn. Vrouwen, migranten maar ook zieken of andere mensen met een afstand tot de maatschappij of arbeidsmarkt”.

“Mijn droomopdracht is dan ook om een programma op te zetten voor de inclusie van kwetsbare groepen zoals migranten, mensen met een beperking en vrouwen. Ik weet dat dit in kleine steden zoals bijv. Oss heel veel verschil kan maken voor de stad en de mensen. Het mooiste als professional is om iets terug te geven aan de omgeving die je heeft gevormd”. Nawel woont al haar hele leven in Oss, ging daar naar school, sporten, werken en naar de supermarkt.

“Om die mensen iets terug te geven en beter te maken en het verschil te maken. En dat dit dan een voorbeeld is voor andere steden”.

Wat verwachten mensen niet van Nawel?

Nawel is een open boek en moet lang nadenken voordat ze kan bedenken wat mensen niet van haar verwachten. Uiteindelijk komt er iets dat inderdaad niet heel voorspelbaar is. “Ik ben officieel erkend cuppingtherapeut. Ik heb een opleiding gevolgd waarbij ik zowel op de Chinese als Arabische wijze mensen kan helpen met bijvoorbeeld gewrichtsklachten. Cupping is het plaatsen van een glazen of kunststof cup op de huid, waarbij de cup – al dan niet door de toepassing van vuur –  vacuüm zal zuigen. Dit heeft een positief effect op de bloedsstroom, er kan dan ook gemasseerd worden met die zuigkracht”. Ze is hiermee begonnen omdat ze iets meer wilde doen naast haar studie. Een hele tijd heeft Nawel dit als ZZP’er gedaan bij mensen aan huis. Inmiddels is ze hiermee gestopt en doet ze het zo nu en dan nog bij vrienden of familie.

Ben je benieuwd naar wat Nawel voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via nawel.khelil@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Nawel Khelil.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.